Aankoopmakelaar
Eindhoven

van het begin tot het eind optimaal begeleiden
bij de aankoop van uw woning!

T. 040 244 11 88

ervaren NVM aankoopmakelaar nodig

Het aankopen van een woning is een omvangrijk proces. Veel potentiële kopers hebben vaak geen idee wat er bij het aankopen van een woning komt kijken. Om maar een paar voorbeelden te noemen: Wat is de waarde van de woning? Hoe zit het met de juridische aspecten, zoals: onderzoeksplicht koper en verkoper, koopovereenkomst en ontbindende voorwaarden, bestemmingsplan met daarbij de mogelijk- en onmogelijkheden? Waar moet ik op letten bij de bouwkundige staat en onderhoud van de woning?

Daarbij komt dat als het onderhandelingsproces over een woning gedaan wordt door een onervaren koper, de emotie meestal om de hoek kijken. De ervaren verkoopmakelaar speelt daar prima op in door een goede presentatie en een goed verhaal over de woning te geven. Daarbij taxeert de makelaar niet alleen een woning maar ook de koper. Een ervaren verkoopmakelaar voelt feilloos aan wanneer hij met een onervaren koper heeft te maken die de woning graag wil hebben en daardoor de emotie de boventoon laat voeren.

De praktijk wijst uit dat zonder aankoopbegeleiding door een ervaren NVM aankoopmakelaar de onervaren koper vaak een te hoge prijs betaalt voor een woning.

Wij van Investimus Woningmakelaars in Eindhoven kunnen als ervaren aankoopmakelaar u van het begin tot het eind prima begeleiden bij de aankoop van uw woning. Wij hebben veel ervaring in het aankopen van woningen. Door onze kennis en ervaring van de lokale woningmarkt, de nuchtere aanpak in de onderhandelingen, kennis van juridische en bouwkundige zaken, zijn wij in staat om een goede prijs uit te onderhandelen.

Ons aankoopproces bestaat
uit de volgende (deel)diensten:

 • aanspreekpunt en behartigen van uw belangen
 • uw woonwensen in kaart brengen
 • zoekopdracht uitzetten en passende woningen aanbieden
 • begeleiding bij bezichtigingen
 • adviseren over bouwkundige staat
 • onderhandeling inzetten
 • ondersteuning van juridische zaken
 • begeleiding bij de notaris?

aankoopmakelaar nvm investimus eindhoven

Voordelen van Investimus
Woning Makelaars Eindhoven

 • Beëdigd NVM makelaar Eindhoven en omgeving
 • Lokaal NVM makelaarskantoor in Eindhoven
 • Behartigt alleen uw belangen en niet van de andere partij
 • Korte lijnen door direct contact met de makelaar
 • Geen negen van vijf mentaliteit en op zaterdag en op afspraak op zondag beschikbaar
 • Kennis van de lokale woningmarkt in Eindhoven en omgeving( Werkgebied)
 • Scherpe tarieven
 • Flexibel in het opnemen van bijzondere wensen en maatwerk
 • Persoonlijk en doelgericht

Succesvol een huis
kopen in 7 stappen!

7-stappenplan

Stap 1: Kennismakingsgesprek

De eerste stap in het aankoopproces wordt gezet tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek. Het doel van dit gesprek is dat we al uw woonwensen in kaart brengen. Aan de hand van uw wensen stellen we een actuele lijst op met woningen die in Eindhoven en omgeving te koop staan. Is er een huis beschikbaar dat precies voldoet aan uw woonwensen, dan nemen we gelijk contact met u op.

Stap 2: De bezichtiging

Heeft u interesse in een woning, dan regelen wij een bezichtiging voor u. Zo komt u er snel achter of de woning werkelijk aan uw wensen voldoet. Als makelaar zullen we u ondersteunen bij de bezichtiging en zullen we vooral kritisch kijken naar de staat van de woning. Daarbij letten we vooral op het onderhoud van de woning en eventuele gebreken.
In sommige gevallen adviseren wij u een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek. Ook hoort u van ons of er al meer bezichtigingen zijn geweest en welke biedingsprocedure wordt gehanteerd. Vergeet niet om bij een bezichtiging ook even door de buurt te lopen.

Stap 3: Extra onderzoek

Wanneer u concreet een woning op het oog hebt, kan Investimus Woningmakelaars extra onderzoek naar de woning doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het checken van het verplichte energielabel, de bestemmingsplannen, de milieuaspecten en andere gegevens zoals van het Kadaster, gemeente, provincie of eventueel een Verenigingen van Eigenaren (VvE) bij een appartement.

Stap 4: Onderhandeling

Als u een bepaalde woning wilt kopen, adviseert Investimus Woningmakelaars u over de juiste biedingsstrategie en een goed openingsbod. Als erkend taxateur hebben wij veel ervaring met het bepalen van de juiste prijs.
In de NVM-database voor woonobjecten kunnen wij bovendien zien wat de marktwaarde is van vergelijkbare woningen. Verder helpt Investimus Woningmakelaars u bij het vaststellen van de ontbindende voorwaarden. Op basis van deze voorwaarden kan een koopovereenkomst alsnog ontbonden worden.
Welke biedingsstrategie uiteindelijk gekozen wordt, is afhankelijk van de situatie. Onze jarenlange ervaring als betrokken NVM-makelaar komt daarbij goed van pas.

Stap 5: Ondertekening koopakte

Accepteert de verkoper uw bod, dan wordt de koopovereenkomst opgesteld. Investimus Woningmakelaars loopt de koopovereenkomst met u door om te zien of alle gegevens kloppen. Wij letten hierbij in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Is alles in orde, dan paraferen u en de verkoper de koopovereenkomst. Alleen een door beide partijen ondertekende koopovereenkomst is geldig.
De koopovereenkomst gaat naar de notaris en u heeft vervolgens een wettelijke bedenktijd van drie dagen. Binnen deze tijd kunt u alsnog afzien van de aankoop. Doet u dit niet, zijn de financiën rond en vormen ook eventuele andere ontbindende voorwaarden geen obstakel meer, dan vindt op de afgesproken opleveringsdatum de overdracht plaats bij de notaris.

Stap 6: De financiering regelen

Wanneer de koopakte is ondertekend, start het regelen van de financiering. Veelal wordt hier een hypotheek voor afgesloten.
Aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwplannen en de de zogenaamde kosten koper (de kosten van de kadastrale inschrijving, overdrachtsbelasting en uw notariskosten voor het transport), stellen wij vast welk bedrag u nodig heeft om uw nieuwe huis te financieren.

Stap 7: Naar de notaris

Als een datum is vastgesteld voor overdracht van de woning, adviseren wij u over alles wat moet worden geregeld. Zo vergeet u niets en kan de notaris de eigendomsoverdracht (akte van levering) voorbereiden. Een paar dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept-leveringsakte en een nota van afrekening.
Vlak voor de overdracht inspecteren wij samen met u de woning om te zien of deze nog in de afgesproken staat is.
Vervolgens gaan we naar de notaris waar u de akte van levering tekent. De woning staat nu op uw naam en wordt door de notaris ingeschreven bij het Kadaster.

Op zoek naar een droomwoning?

Ga samen met Investimus Woningmakelaars op zoek naar uw droomwoning. Wij bieden u een totaaloplossing in de vorm van een onafhankelijk professioneel advies vanaf de eerste stap tot het ondertekenen van de akte van levering.  M.a.w. we staan met de juiste middelen het gehele traject voor u klaar!

WILT U EEN VRIJBLIJVEND GESPREK?

Vul onderstaand formulier in
en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

GESPREK AANVRAGEN

  Naam*

  E-mail*

  Bedrijfsnaam

  Telefoon*

  Contact per e-mail of telefoon?
  e-mailtelefoon

  Indien gewenst, wanneer kunnen wij u het beste terugbellen?
  ochtend 9.00 - 12.00middag 13.00 - 17.00avond 19.00 - 21.00


  Eventuele aanvullende informatie

  Door een vinkje te plaatsen gaat u akkoord dat wij uw gegevens opslaan en verwerken. Meer informatie hierover vind u in onze Privacyverklaring. Zonder akkoord kunnen wij uw aanvraag niet verwerken.

  Ik ga akkoord*  Captcha loading...  zoeken op woonstijl
  Wij helpen u graag met het kiezen van een woning die bij u past. Daarom kunt u bij ons zoeken op woonstijlen. Met deze zoekmethode krijgt u een duidelijk overzicht van de woningen die voldoen aan uw woonstijl.
  informatiebrochure Investimus Woningmakelaars

  Neem contact
  met ons op!

  Heeft u een woningmakelaar nodig? Investimus Woningmakelaars is u graag van dienst.  Vraag vrijblijvend een offerte aan of stel uw vraag, wij staan u graag te woord. Bel 040 – 244 11 88 of vul het contactformulier in.